Jaarlijks AED-certificaat in the pocket!

Da’s nou
nieuws

“Reanimeren kun je leren!”

Veiligheid voorop.

Wist je dat…

Er iedere week 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving, zeker wanneer hier snel mee wordt gestart. Zo vindt wel 70% van de reanimaties in Nederland thuis plaats!

Cursus Reanimatie en AED, wat houdt het in?

Een cursus Reanimatie en AED is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil weten hoe je een leven kunt redden. Tijdens deze cursus leer je om gebruik te maken van een AED (Automatisch Externe Defibrillator): een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Wat doen wij?

Elk jaar volgen wij deze cursus met Team Nouwen. Tijdens deze cursus krijgen we een opfrissing over het gebruik van de AED en het uitvoeren van een reanimatie. Dit doen we door te oefenen op een reanimatiepop onder deskundige begeleiding van een gecertificeerde docent. In geval van nood hebben wij dan ook een buurt AED aan ons pand op het Damplein hangen. We hopen deze natuurlijk nooit te hoeven gebruiken, maar mocht dit wel nodig zijn, moeten we uiteraard wel weten hoe we hiermee om moeten gaan.

Meer weten over reanimeren? Klik dan op de button hieronder.

Leer reanimeren