Bekijk hieronder de meest gestelde vragen aan ons!

Veelgestelde vragen

Kopen

Hoe ben ik altijd op de hoogte van jullie nieuwste aanbod?

Op onze website, op Funda en op onze sociale media plaatsen we ons nieuwste aanbod. Daarnaast ben je altijd welkom op ons kantoor in Dordrecht om te bespreken wat jouw wensen zijn en welke woningen hierbij aansluiten.

Kunnen jullie mij ook op de hoogte houden van woningaanbod van de andere makelaars?

Zeker! Wij hebben een uniek zoeksysteem waardoor je realtime op de hoogte bent van nieuw woningaanbod. Je kan ons dan inschakelen als aankoopmakelaar.

Ik ben geïnteresseerd in een woning die op jullie website staat, hoe breng ik een bod uit?

Nadat je een bezichtiging hebt ingepland krijg je inloggegevens voor een Move.nl account. Daar kun je je bod uitbrengen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe is een bod opgebouwd?

Bij je bod moet in ieder geval dit vermelden:
– De koopsom in euro’s
– Gewenste voorbehouden (bouwkundige keuring, ontbindende voorwaarden voor financiering)
– Overige voorwaarden
– Opleverdatum

Mijn bod is geaccepteerd, en nu?

Gefeliciteerd! Via jouw persoonlijke Move.nl account kun je de papieren uploaden die wij nodig hebben om een koopcontract op te maken. Om de aankoop van de woning definitief te maken, moet het koopcontract getekend zijn. Voor die tijd kunnen beide partijen nog van de koop afzien. Het voorlopige koopcontract wordt vaak door de verkopende partij opgesteld, maar als koper heb je hier ook invloed op. 

Is de huidige markt gunstig om een woning te kopen?

De woningmarkt is zeer beweeglijk, neem voor de meest actuele informatie contact met ons op! Dan vertellen we je wat je in deze tijd kunt verwachten bij het kopen van een woning.

Is een voorstel bindend?

Een voorstel blijft een mondelinge afspraak en wordt pas bindend zodra de koopakte getekend is. Wanneer je als koper de getekende overeenkomst hebt ontvangen, gaat er een wettelijke bedenktijd van 3 dagen in.

Verkopen

Is de huidige markt gunstig om mijn woning te verkopen?

De woningmarkt is zeer beweeglijk, neem voor de meest actuele informatie contact met ons op! Dan vertellen we je wat je in deze tijd kunt verwachten bij het verkopen van je woning.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een waardebepaling is een indicatie voor de te verwachte verkoopprijs van de woning. Een gevalideerd taxatierapport (die wij uiteraard ook kunnen maken) heb je nodig om een hypotheek aan te vragen bij de bank/geldverstrekker.

Makelaarstermen uitgelegd

Wat betekent ‘verkocht onder voorbehoud’?

Een bank wil een hypotheek pas verstrekken als ze zeker zijn van de volgende punten: de waarde van het onderpand door middel van een taxatierapport en de financiële situatie van de koper. Dit kan vier tot acht weken duren. Mocht de koper de hypotheek niet rondkrijgen, zijn er ontbindende voorwaarden die de (ver)koper beschermt.

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Ontbindende voorwaarden zijn onderdeel van het bod dat wordt uitgebracht. De meest voorkomende zijn onder voorbehoud van financiering, onder voorbehoud van een bouwkundige keuring.

Welke plichten heb ik als (ver)koper?

Als verkoper van een woning heb je een meldingsplicht. Dit betekent dat alle bekende gebreken gemeld moeten worden aan de potentiele koper en aan de makelaar. De koper heeft ook een plicht, een onderzoeksplicht. Als koper dien je voor de koop van de woning onderzoek te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bouwkundige keuring laten uitvoeren.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat we je vraag kunnen beantwoorden!

Stuur ons een bericht!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kom je eens langs op ons kantoor? Wij leren je graag kennen!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.