Taxatie nodig voor de aankoop van je woning of een hypotheek oversluiting? Met Nouwen Makelaardij heb je snel een gevalideerd taxatierapport in huis.

Dat wil ik ook

Je huis laten taxeren?

Taxateur nodig?

Dit is waarom je kiest voor Nouwen

We zien je!

Je merkt het gelijk als je bij ons binnenkomt: we zien je. We zijn blij dat je er bent en geven je een warm welkom. Onze telefoon gaat uit tijdens de afspraak en we besteden tijd aan wat jij belangrijk vindt.

Jouw eigen makelaar

Tijdens de opdracht heb je één makelaar die er voor jou is. Van kennismaking tot bezichtiging en onderhandeling: jij hebt jouw eigen contactpersoon. Iemand die jouw verhaal kent en weet wat voor jou belangrijk is.

We verkopen geen onzin

We weten waar we het over hebben. Als er één ding is dat we kunnen garanderen in ons team dan is dat: kennis. En we maken het niet mooier dan het is. Bij ons kun je een eerlijk en duidelijk verhaal verwachten.

Afspraak is afspraak

Loze beloftes, daar houden we niet van. Als we iets toezeggen, dan komen we die afspraak na. Dus beloven we je terug te bellen of iets uit te zoeken? Dan kun je erop vertrouwen dat we ons hieraan houden. Vinden we zelf ook fijn.

“Een zeer professionele en kundige partij met een vriendelijke en persoonlijke benadering. Schept realistische verwachtingen en maakt waar wat men toezegt.”

Dhr. R.A.C. Houtman
Hortensiastraat 28

9,0

Hoe we werken

Bij Nouwen draait het om mensen

1.

Eén aanspreekpunt

Een taxatierapport wil je 9 van de 10 keer snel in handen hebben. Daarom hebben we meerdere taxateurs in huis, zodat we flexibel zijn en snel kunnen handelen. Mogen wij na een oriënterend gesprek een taxatierapport voor je maken? Dan blijft je eerste contactpersoon jouw taxateur. Zo hoef je bij ons maar één keer je verhaal te doen.

2.

Een uurtje van je tijd

De woning taxeren bij jou thuis duurt ongeveer een uur, hierin zullen we je onder andere vragen stellen over de woning. We zullen zoveel mogelijk relevante informatie verzamelen om een goed beeld van de woning te krijgen. Vervolgens werken we alles digitaal uit zodat jij het rapport snel in handen hebt.

3.

Geen verrassingen achteraf

Bij Nouwen Makelaardij zijn we gek op verrassingen (chocolade, taart, bloemen… we doen niet moeilijk.) Maar bij een taxatierapport wil je geen verrassingen achteraf. Daarom hanteren we een vast bedrag voor het taxeren, ongeacht de grootte van je woning. Hierdoor weet je van tevoren waar je aan toe bent.

4.

Kwaliteitslabel

Onze taxateurs zijn aangesloten bij de NVM en zijn gecertificeerd (NRVT). Hypotheekverstrekkers vereisen taxatierapporten die voldoen aan het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). En dat snappen we, want je wilt natuurlijk wel een kwalitatief taxatierapport waar je op kunt vertrouwen.

Nog vragen?

Hebben we een antwoord op!

Nee, deze moet altijd voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. In vrijwel alle gevallen eist de geldverstrekker dat het taxatierapport gevalideerd is, dit wil zeggen dat een extern instituut controleert of de taxateur en het taxatierapport aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Nouwen Makelaardij voldoet aan alle eisen, dus zit je altijd goed!

De woning opnemen bij jou thuis duurt ongeveer een uur, hierin zullen we je onder andere vragen stellen over de woning. Samen lopen we door de woning heen, maken we aantekeningen en foto’s en meten we de woning op.  We verzamelen zoveel mogelijk informatie om een goed beeld van de woning te krijgen. Vervolgens werken we alles digitaal uit zodat jij het rapport snel in handen hebt. In de praktijk betekent dit normaal gesproken 2 dagen na de opname van de woning.

Bij het opstellen van een taxatierapport wordt er op verschillende zaken gelet. Over het algemeen is het doel van een taxatierapport om de waarde van een object, zoals een woning of bedrijfspand, te bepalen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste aandachtspunten voor een taxatierapport:

  1. Objectkenmerken: de taxateur zal het object grondig inspecteren en noteren welke kenmerken het heeft, zoals de oppervlakte, het bouwjaar, de staat van onderhoud, de indeling en de ligging.
  2. Juridische aspecten: de taxateur zal onderzoeken of er beperkingen op het object rusten, zoals erfpacht, recht van overpad of een beschermd stadsgezicht.
  3. Marktanalyse: de taxateur zal onderzoeken wat de marktsituatie is op het moment van taxeren. Hierbij wordt gekeken naar vergelijkbare objecten die recentelijk verkocht zijn en hoeveel deze hebben opgebracht.
  4. Bestemming: de taxateur zal onderzoeken welke bestemming het object heeft en welke mogelijkheden er zijn om het te gebruiken.
  5. Financiële aspecten: de taxateur zal onderzoeken welke hypotheken en leningen er op het object rusten en wat de eventuele waardevermeerderende of -verminderende aspecten zijn.
  6. Omgevingsfactoren: de taxateur zal onderzoeken wat de invloed is van omgevingsfactoren zoals de buurt, infrastructuur en eventuele overlast van omliggende gebouwen.

Het is belangrijk om te weten dat het exacte proces van taxeren kan verschillen afhankelijk van het type object en het doel van de taxatie. Bij het opstellen van een taxatierapport zal de taxateur daarom altijd rekening houden met de specifieke omstandigheden en het doel van de taxatie.

Wanneer er sprake is van belangenverstrengeling mag er niet getaxeerd worden. Dit kan zijn wanneer wij de verkopende makelaar zijn of de aankopende makelaar. Het is een must dat de waarde zo objectief mogelijk vastgesteld wordt.

Ja! De taxatiekosten voor het verkrijgen van een lening voor de financiering van een woning zijn aftrekbaar voor de belastingdienst. Deze kun je in de aangifte van je inkomstenbelasting eenmalig aftrekken.

Meer weten? Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.