Koud he? Niet alleen de buitentemperatuur, maar ook de woningmarkt is aan het afkoelen.

Da’s nou
nieuws

“Overbieden is voor 95% verleden tijd.”

Niets is zo veranderlijk als het weer… uh de woningmarkt. De twijfel slaat toe en mensen zijn terughoudend. Maar het levert ook mooie kansen op!

Gefeliciteerd, je bod is geaccepteerd!

Deze zin klonk een paar maanden geleden voor veel mensen als muziek in de oren. De vreugde heeft op het moment plaatsgemaakt voor twijfel. In 2 á 3 maanden tijd is de woningmarkt compleet veranderd en daarmee ook de mensen. We merken dat woningzoekenden zich vaker overvallen voelen wanneer een bod geaccepteerd wordt en willen er vervolgens nog even goed over nadenken of trekken zich terug. Het gevolg? Geen verkoop en teleurgestelde verkopers. Ook zijn biedingen rond de vraagprijs, of daaronder, geen uitzondering meer. Toch blijft het interessant om in deze tijd te verhuizen. 

Er zijn ook positieve veranderingen

Door de invloed van het energieprijsplafond, weet je beter waar je aan toe bent. De energiekosten zijn van invloed op de financieringsmogelijkheden. Op dit moment zien we dat duurzame woningen erg in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame woning met lagere energielasten, waardoor de minder goed geïsoleerde woningen langer te koop staan. Ben je gek op jaren ‘60 en ‘70 huizen? Dan is dit jouw moment! Deze woningen kun je verder verduurzamen en moderniseren en voor een groot gedeelte kunnen die aanpassingen meegefinancierd worden.

Beslissen na één nachtje slapen? Dat hoeft niet meer

Zowel het woningaanbod als de woningverkoop zijn gestabiliseerd, dus minder hoge pieken en diepe dalen. Waar je het afgelopen jaar in 24 uur moest beslissen hoeveel je zou moeten overbieden, is dit nu lang niet altijd aan de orde. Woningen staan weer wat langer te koop waardoor je niet halsoverkop hoeft te beslissen of dit jouw droomwoning is. Ook heb je hierdoor wat meer keuze in de woningen en is er meer ruimte voor de onderhandeling. 

Dit is hét moment om een aankoopmakelaar mee te nemen

Overbieden is voor 95% verleden tijd. Het geld wat je voorheen kwijt was aan een overbieding, kun je nu investeren in de woning. Een aankoopmakelaar helpt je graag verder om tot een goede koop te komen. Zij zijn als geen ander op de hoogte van de laatste trends in de woningmarkt waardoor jij achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Ook kunnen zij je alles vertellen over de mogelijkheden voor het verduurzamen van een woning, dat scheelt jou weer geld!

Mogen wij jou helpen bij het aankopen van je droomwoning?
Neem dan contact met ons op!