De kerstgedachte van Nouwen: boterhammen voor Dordtse kinderen die zonder eten naar school gaan.

Da’s nou
nieuws

“Wij dragen graag ‘een boterhammetje’ bij door 7 maanden lang te doneren!”

Dit jaar dragen wij bij aan een heel mooi initiatief van de Dordtse broodwinkel Nobel’s Brood. Zij verzorgen boterhammen met kaas, jam en pindakaas voor kinderen in Dordrecht die zonder eten naar school gaan.

Kinderen zonder lunchpakketje

In Dordrecht zitten zo’n 3000 kinderen zonder eten op school. De Stichting Dordtse Nobelprijs is in oktober 2022 het initiatief gestart om dagelijks desem boterhammen te smeren voor 400 kinderen van drie minder kansrijke basisscholen in Dordrecht. Deze 400 kinderen krijgen elke schooldag twee voedzame desem boterhammen, één met bio kaas Kinderdijk en één met verantwoord zoet beleg.

Alle beetjes helpen

Elk kind dat zonder eten naar school gaat, is er een teveel. Om op te schalen naar nóg meer boterhammen en om continuïteit aan het initiatief te bieden, draait de stichting op donaties vanuit het Dordtse bedrijfsleven en op vrijwilligers uit Dordrecht. Vanaf het nieuwe jaar wil de stichting opschalen naar maar liefst 1200 boterhammen per dag! En daar dragen wij graag ‘een boterhammetje’ aan bij door 7 maanden lang te doneren aan dit mooie initiatief.

Deel jij onze kerstgedachte en wil je zelf ook graag bijdragen? Ga dan naar onderstaande button voor meer informatie!

Stichting Dordtse Nobelprijs

Cookies helpen onze diensten te verbeteren. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies Meer informatie